Gammel Logo

Historie

Vestby svømme- og livredningsklubb ble dannet sommeren 1987 da en gruppe skoleelever fra Brevik skole var så lei seg da skole-svømmingen tok slutt for klassen. Follo Krets var da bare 6 måneder gammel - drev kun med Baby svømming! Det var ikke andre svømmetilbud i området.

Torill Hindmarch (som da var leder i kretsen) tenkte: "Hva mer kan jeg gjøre for disse ivrig tredje klassingene?" Torill diskuterte dette med sin nye medarbeider i Follo Krets - Mona Hines - på deres "kontor" (Kjøkkenet til Mona) og de bestemte seg for å danne Follo Livrednings-klubb. De kom i gang og fant fort ut at klubben trengte styre med frivillige foreldre som kunne bidra i den daglige driften av klubben. De innkalte ca 30 foreldre til en foreldre-møte - og her kom det bare tre stykker! Dette var Liv Howard (nåværende styremedlem), Mick Howard (ikke lenger i klubben) og Lise Jacobsen.

I 1988 deltok follo livredningsklubb i sitt første NM med ett lag ( 3 deltakere i alder 11 til 13 år).Det fantes kun senior klasse NM den gangen ( egentlig 18år +) men klubben stilte opp likevel. Samme år hadde klubben det første lokale stevnet i NLS sin historie på Sofiemyrhallen med det de kalte "Jule Svøm". Her deltok også den nyopprettede klubben Nesodden Livrednings klubb(som senere ble Sjøstjerna). Klubben hadde den gang en logo konkurranse som ble vunnet av Veronika Simble og Lene Habberstad - Logoen så ut som en line og bøye med ansikt, armer og bein. Dette ble senere endret til det den har vært i mange år, mens i 2012 har den fått en fornyelse nok en gang.

Follo Krets hadde babysvømming som største aktivitet i starten, Det var tilbud om babysvømming i Ås, Ski, Kolbton, Rygge, Nesodden, Drøbak og Knapstad i tillegg til Vestby. Tilbudet ble utvidet til også å omfatte svømme-opplæring og klubb-trening i svømming- og livredning. Omkring 1997 ble Follo Krets avsluttet av hoved styret da vi ikke hadde mer babysvømming i andre områder enn Vestby. På Brevik skole ble da i stedet Vestby Svømme- og livredningsklubb dannet samme år.

I begynnelsen hadde klubben svømmekurs/svømmeopplæring i 12,5 meters bassenget på gamle Såner Ungdomsskole. Etterhvert fikk klubben flere medlemmer og måtte utvide tilbudet til de eldste ungdommene. Klubben leide derfor også 2 baner i Mossehallen 2 ganger i uka hvor treningen til årlig deltagelse på NM startet.

Det som i dag er Vestby svømme- og livredningsklubb besto etterhvert av både livredningsklubben, svømmekurs, småbarnssvømming og babysvømming. Etter 10 år gikk Torill av som leder, og i 2003 sluttet hun også som trener for å starte en ny klubb i Skiptvet. I årenes løp har foreldrene blitt mer og mer engasjert i styret, og det er foreldrene som i dag har hovedansvaret for den daglige driften av klubben.


Klubben i dag

Vi har i dag ca 200 medlemmer i alle aldersgrupper som trener hver uke, og noen trener flere dager. Medlemmene våre er hovedsaklig fra Son, Vestby, Hvitsten og Hølen og er i aldergruppen 6 til 17 år. Klubben har i dag 6 instruktører/trenere, i tillegg til at noen av utøverene jobber som hjelpeinstruktører. I september 2006 startet vi opp i nytt basseng på Grevlingen ungdomsskole. I dag disponerer vi bassenget mandag, onsdag og torsdag, og bruker tiden til alt fra svømmeopplæring til konkurransesvømming. Derimot har vi per i dag ingen babysvømming i regi av klubben.

De eldste utøverene er aktive konkurranseutøvere, og det er også mulighet for de yngste livredningspartiene til å delta på lokale stevner.
link til v�r facebook gruppe